Urbmob elektrische step

De Urbmob elektrische step begon als een hobby voor de ondernemer van PRO-Mounts, maar inmiddels zijn deze hollandse elektrische steps niet aan te slepen. Vanaf November 2023 produceren zij ook een E-step die je niet alleen op eigen terrein mag gebruiken, maar ook legaal is voor op de weg. Met de huidige regelgeving mag de Urbmob Kick & Go legaal op de Nederlandse weg als een van de weinige goedgekeurde E-steps.

Urbmob elektrische step

Ontdek het plezier van Urbmob trendy en kleurrijke elektrische step

Het merk Urbmob staat volop in de belangstelling met hun elektrische step in Nederland, maar ook daarbuiten. Ze hebben niet alleen de eerste 2 legale modellen waarmee je de weg op kunt, maar ze hebben de afgelopen jaren al veel modellen voor op eigen terrein gemaakt. 

Er zijn erbij die zelfs iets sneller kunnen als de maximale 25 kilometer per uur, maar met deze mag je dan niet op de openbare weg. Het merk heeft 3 woorden hoog in het vaandel staan en dat zijn compact, slim en snel. Dit vat het beste samen waarvoor dit merk staat.

Eerste legale steps voor op de Nederlandse weg

De Urbmob Kick & GO elektrische step is anno November 2023 erg populair in Nederland aangezien het een van de eerste legale E-steps is. Een van de vereiste hiervoor is dat hij trapondersteuning heeft en daar voldoet hij aan. 

Daardoor valt hij net als de E-bike onder de bijzondere bromfietsen volgens de richtlijnen van de overheid en de politie. Let er alleen wel op dat hierbij dezelfde regels blijven gelden als bij een E-bike. Je kunt zelfs een WA verzekering afsluiten voor deze E-step.

Lancering Kick & Go Plus

Het is een kleine investering meer de Urbmob Kick & Go plus, maar dat is hij zeker ook wel waard. Dit model beschikt namelijk over een groter display, waarop je nog meer statistieken kunt zien. 

Je kunt nog steeds de bijbehorende app gebruiken, maar tijdens het rijden heb je deze niet nodig. Het is immers verboden om met een mobiel deel te nemen aan het verkeer. 

Daarnaast beschikt hij ook over een vouwslot, wat ideaal is als je hem veel meeneemt in andere vervoermiddelen. Daarnaast heeft hij ook wat luxere handvaten en dan merk je echt meer comfort tijdens het rijden.

De eerste legale Elektrische step: De Urbmob Kick & GO

Onlangs is de eerste elektrische step van Urbmob met trapondersteuning gelanceerd de Urbmob Kick & Go. Dit is niet alleen een legaal model, waarmee je overal in Nederland kunt rijden, maar hij heeft ook 4 versnellingen. 

Er is steeds meer vraag om in de steegjes, smalle straten of gewoon door de stad ook de E-step te kunnen gebruiken. Naast de gebruikelijke versnellingen waarmee je binnen no time van 0 naar 25 gaat zit er ook een loopstand op. 

Dit is niet alleen praktisch, maar hiermee verhoog je ook de actieradius. Er zit een krachtige 250 watt motor in, dus houd er rekening mee als je jezelf afzet met de voet hij tot wel 8 seconden rijd zonder gas te geven.

Rij tot wel 31 kilometer per uur met de Urbmob Pro 8

Op eigen terrein is het super fijn om te beschikken over de Urbmob Pro 8 elektrische step, want deze heeft net wat meer power. Hij kan namelijk i.p.v. 25km/u wel tot 31 km/u halen. 

Daarnaast zit er een krachtige 350 watt motor in die voor meer comfort zorgt tijdens het rijden. Zo merk je bijna niets van een ongelijke weg. Tevens is hij in staat om hellingen te nemen tot 15%.

Hij heeft een draaggewicht van 120 kg wat hij kan handelen en dat is inclusief eventuele bagage. Tevens beschikt hij over 8.5 ” banden met een dik honinggraat profiel. Dit zorgt voor nog meer rijcomfort.

Deze banden zijn ook nog eens voorzien van een anti lek gedeelte. Je hoeft dus niet meer bang te zijn dat je bij een klein gaatje niet meer door kunt rijden. Dit hersteld zichzelf namelijk.