Trendiamo elektrische step

De Trendiamo elektrische step is een echte eyecatcher, maar bovendien ook functioneel. Het eerste wat opvalt is dat je een breder opstap gedeelte hebt. Vervolgens zijn er ook nog eens modellen die voorzien zijn van een zadel. Hierdoor kun je tijdens de lange tochten ook even een beetje uitrusten. Echter is de stevige bouwkwaliteit en de lange actieradius toch wel datgene waar Trendiamo bekend om staat. Daarnaast hebben ze ook nog eens een offroad model gemaakt, waarmee je door de bossen of over het grasveld kunt gaan zonder te zuchten.

Trendiamo elektrische step

Het ontstaan van de Trendiamo elektrische step

In eerste instantie was de Trendiamo elektrische step ontwikkeld voor de paardensport. Tijden veranderen en daardoor waren quads niet meer toegestaan op de parcours. 

Toch wil iedereen die mee doet aan het parcours of komt kijken ook de omgeving zien en daarbij kwam de eerste elektrische step tot ontwikkeling. Hiermee kon je offroad het terrein verkennen. 

De vraag steeg ook naar een step voor een comfortabele rit op het weg gedeelte en daardoor hebben ze ook een “normale” E-step ontwikkeld. Echter hebben ze daarbij wel gebruik gemaakt van stevige materialen en een prachtig Italiaans design.

De kracht van de Trendiamo Performance II elektrische step

De Trendiamo Performance II elektrische step is een krachtig monster. Hij kan namelijk tot wel 60 kilometer per uur als topsnelheid halen en je kunt ongeveer 40 kilometer rijden op een volle accu. 

Hij beschikt namelijk niet over 1, maar zelfs 2 motoren met een maximaal vermogen van 1200 Watt per motor. Naast remmen aan de voor en achterkant heeft hij ook nog een schokbrekers. 

Hierdoor rijd je over ieder terrein met maximale rijcomfort. De speciale banden voorkomen bovendien ook nog eens dat je glijd over een glad terrein of vast komt te zitten in de modder. Voor de lange tochten kun je zelfs een zadel monteren op deze E-step. 

In slechts zes tot acht uur tijd laad je hem van 0 naar 100%. Doe dit wel minimaal 1x per 14 dagen voor een maximale levensduur van je accu. Deze accu kun je eventueel ook opladen nadat je jouw bestemming hebt bereikt. Je hoeft dus niet te wachten tot hij leeg is!

Volledig inklapbare Trendiamo Off-Road

Trendiamo heeft ook een volledig inklaapbaar model gemaakt van de elektrische step onder de naam Off-Road. Zoals de naam al doet vermoeden kun je deze op bijna iedere ondergrond gebruiken. 

Hij heeft een motor die een maximaal vermogen heeft van 1000 Watt. Dit is meer als voldoende voor het nemen van hellingen of het rijden door gras en zandwegen. 

De maximale snelheid ligt op 25 kilometer per uur, maar harder moet je ook niet willen op off-road terrein. Je kunt er ongeveer 25 kilometer mee rijden en hij heeft maximaal 6-8 uur nodig om weer op te laden.

De vernieuwde Trendiamo City II 

De vernieuwde Trendiamo City II elektrische step is een aanrader voor wie hem veel wil gaan gebruiken. Ook dit model is van Italiaans design gemaakt en ziet er daarom ook super gaaf uit! 

Hij heeft een actieradius van maar liefst 50 kilometer, waardoor je hem niet iedere dag hoeft op te laden. Een ander groot voordeel is dat je hem niet lang hoeft op te laden. Dit duurt maximaal 4-6 uur! 

Daarnaast is hij voorzien van een telefoonhouder zodat je het maximale uit de Trendiamo app kunt halen. Met 3 verschillende versnellingen schakel je van 15 tot 35 kilometer per uur in een handomdraai. 

Met slechts 21 kg als gewicht en een opvouw functie die je in een paar seconde doet is hij ook ideaal mee te nemen. Je kunt hem meenemen op vakantie, maar ook veel mensen nemen hem mee in het openbaar vervoer. Dit zodat ze recht voor de deur van bestemming komen!