StapStep elektrische step

De StapStep elektrische step beschikt over trapondersteuning en is daarmee een van de weinige legale E-steps in Nederland. Dit merk heeft onderzocht dat er in Nederland al meer dan 167.000 mensen over een E-step beschikken, maar veel daarvan zijn er nog niet legaal. Volgens dit onderzoek zouden er aankomend jaar ook nog eens 72.000 bij kunnen gaan komen omdat de behoeft aan duurzaam vervoer groot is. Op dit moment hebben ze 3 top sellers, maar ze hebben ook al aangekondigd om met nieuwe modellen te komen in 2024.

StapStep elektrische step

Wat voor steps biedt StapStep aan?

Op dit moment zijn er van de StapStep elektrische step 3 uitvoeringen, maar in 2024 gaan ze weer nieuwe modellen aan de collectie toevoegen. Als een van de weinige merken heeft dit merk het voor elkaar weten te krijgen dat ze legaal zijn. 

Door de trapondersteuning vallen ze onder de categorie bijzondere bromfietsen, net zoals de E-bike. Dit betekend dat je er dus in Nederland gewoon de openbare weg mee op mag. 

Hij hoeft niet gekeurd te worden door het RDW omdat de motor automatisch afzwakt. Dit betekend dat als je het gas loslaat hij vaart mindert. 

Het is een stuk compacter als een fiets en daarom zal hij dus ook veel in de stad gebruikt worden. Er zitten op alle modellen high tech sensoren die ervoor zorgen dat de E-step precies weet wanneer hij moet rijden.

De leuke extra’s van dit merk

Voor de StapStep elektrische step zijn volop accesoires te krijgen om het rijplezier te vergroten. Zo kun je reflectiestickers kopen, waardoor je tijdens de donkere dagen goed opvalt. 

Tevens is er ook een elektrische pomp te krijgen, dus met de hand pompen is verleden tijd. Daarnaast kun je ook een codeslot kopen zodat niemand de E-step kan stelen. Dit slot is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. 

Een extra lader voor de step is ook verkrijgbaar, waardoor je hem niet altijd mee hoeft te nemen. Als je deze los erbij koopt kun je deze op de vaste locatie waar je veel naartoe reist achterlaten. Er is ook een draagband verkrijgbaar voor over de schouder als je hem bijvoorbeeld meeneemt op een locatie waar je even niet mag steppen of in het OV.

Een kijkje in de innovatieve functies van de StapStep lite+ elektrische step

Het instapmodel van de StapStep elektrische step is de Lite+. Met deze step kun je 25 kilometer per uur en ongeveer 20 tot 25 kilometer rijden. Vervolgens laad je hem in maximaal 4 uur weer volledig op.

Daarnaast weegt hij slechts 11 kilo, waardoor je hem makkelijk mee kunt nemen in het OV of op vakantie. Je kunt schakelen tussen 4 versnellingen die van 6,13,20 en 25 kilometer per uur.

Tevens is hij voorzien van een LED display waarop je kunt zien hoe hard je rijd, maar ook wat de actuele batterijstatus is. Inclusief belading heeft hij een draagvermogen van 120 kilo.

Ontdek de voordelen van de StapStep Pro: de ultieme elektrische step voor dagelijks gebruik

De StapStep PRO elektrische step is het luxere broertje waarmee je ongeveer 35 tot 40 kilometer kunt rijden bij een keer opladen tot 100%. In slechts 5 tot 6 uur laad je hem op.

Hij heeft 8 inch banden en beschikt net als de lite+ over schokvering aan de voorkant. Dit zorgt voor rijcomfort, zodat je niet veel merkt van bijvoorbeeld drempels of gaten in de weg. 

Daarnaast beschikt hij aan zowel de voor alsmede achterkant over verlichting. Hierdoor kun je niet alleen in het donker rijden, maar je valt ook op voor andere weggebruikers

Haal het maximale uit je rit met de StapStep Pro+: Verbeterde prestaties en comfort

Als je nog een beetje meer luxe wenst is de StapStep PRO+ elektrische step wellicht wat voor jou. Hij beschikt namelijk over nog meer rijcomfort en de prestaties zijn nog beter!

Bij 100% accu kun je ongeveer 55 kilometer rijden en hij heeft een laadtijd van 7-8 uur. Het is dus mogelijk om langere ritten te maken of minder vaak op te laden.

Daarnaast beschikt hij over 8 inch anti lek banden. Bij een klein gaatje hersteld de band zichzelf. Dit betekend dat je dus bijna geen onderhoud hebt aan deze E-step.

Met 4 versnellingen kun je schakelen van 6 naar 25 kilometer per uur. Net zo eenvoudig als je omhoog gaat met gas geven kun je ook weer terugschakelen met het stuur.

Je ziet ook echt wel dat dit een premium model is aan de afwerking van de details. Het is namelijk een echte eyecatcher en je vrienden zullen hier zeker jaloers op gaan worden. 

Dit model wordt in Nederland ook veel verhuurd door StapStep zelf met een deelstep. Daardoor zal de populariteit alleen nog maar meer vergroot worden van dit merk!

Kracht, design en functionaliteit zijn woorden die bij dit merk passen! 

LET OP!
In 2024 komen er nieuwe modellen aan!