Phaewo elektrische step

Net als alle overige fabrikanten wil Phaewo ook zijn steentje bijdragen aan de ontwikkelingen op het gebied van elektrisch voortbewegen. Nadat de Phaewo x9 gelanceerd was, was Phaewo al bezig met de volgende Phaewo elektrische step. De opvolger van de Phaewo x9. Het zal je dan ook niet verbazen dat dat de Phaewo x10 geworden is. Maar was de Phaewo x10 dan meteen zo een verbetering ten opzichte van de x9? Wat kun je allemaal verwachten van de x-10 ten opzichte van de elektrische step Phaewo x9? En wat wordt er allemaal gezegd in de Phaewo x10 review?

Elektrische step volwassenen

Hoe je de Phaewo x10 voor het eerst te zien krijgt?

Als je naar de Phaewo x10 kijkt, dan zul je niet veel andere kenmerken zien dan die je bij de elektrische step Phaewo x9 zag.  Een van de weinige uiterlijke verschillen zijn de banden die gebruikt zijn bij de Phaewo x10.

De elektrische step Phaewo x9 had nog luchtbanden. Op de elektrische step Phaewo x10 zijn deze vervangen door de 8,5” anti-lek banden. Zowel voor als achter is hier gebruik van gemaakt.

Voordat je kan gaan rijden met de Phaewo x10 moet je eerst de 4 schroeven die meegeleverd zijn in het stuur draaien om het stuur vast te zetten. Dit kun je binnen twee minuten al gedaan hebben. Als de schroefjes erin zitten kun je eindelijk een rondje gaan rijden op je Phaewo x10.

Hoe rijdt de Phaewo x10

Volgens de Phaewo x10 review wordt er gesproken over een ervaring op twee terreinen. De Phaewo x10 review geeft informatie over de ervaring op beide soorten terreinen. We hebben het dan over het rijden op vlak terrein en het rijden op een hobbelig terrein.

Hoe de Phaewo x10 zich over een vlak terrein verplaatst kun je omschrijven in de Phaewo x10 review als glijdend. Dit komt vooral door de 8,5” banden die de step van stevigheid voorzien. Je kunt je als het ware geruisloos van de ene plaats naar de andere plaats verplaatsen.

Als je het hebt over het verplaatsen op hobbelig terrein, dan kun je dit met de x10 ook gerust doen. Het is alleen wel zo dat je dan wel de trillingen in het stuur zal kunnen voelen. Maar toch valt het allemaal reuze mee, ook al zit er een vrij massieve band onder de x10.

Welke snelheden kun je halen met de Phaewo x10?

Natuurlijk kun je helemaal zelf bepalen hoe hard je met de Phaewo x10 zou willen rijden.  Dit is namelijk heel eenvoudig in te stellen. De knop waarmee je de step aan zet fungeert namelijk ook als het ware als een versnellingspook.

Als je deze knop twee keer indrukt zul je merken dat je wisselt tussen twee snelheden. Dat zijn de snelheden van 15 kilometer per uur en de 25 kilometer per uur. Met een gashendel aan het stuur kun je makkelijk en veilig een snelheid tot 25 kilometer per uur bereiken.

Hoe werkt het elektronische display van de Phaewo x10?

Als je de step aan hebt staan kun je op het display verschillende gegevens naar voren halen. Bovenaan zit de snelheidsmeter. De stipjes onder de snelheidsmeter geven het actuele niveau van de batterij aan.

Als er links onder de batterijlampjes brandt wil dat zeggen dat de step in de eco modus staat. Brandt het lampje aan de rechterkant dan staat de Power Mode aan. Om de verlichting aan te zetten hoef je alleen maar de knop aan de onderkant van het stuur 1 tot 2 seconden ingedrukt te houden.

Met een volle accu zou je ongeveer 20 kilometer moeten kunnen rijden. Mocht de accu leeg zijn, dan kun je deze in 4 uren weer helemaal opladen.