Elektrische step kopen

Het kiezen van de juiste elektrische step is een beslissing die steeds meer mensen overwegen in hun streven naar efficiënt en milieuvriendelijk stadsvervoer. Elektrische steps zijn in korte tijd uitgegroeid tot een populaire keuze voor pendelaars, studenten en avontuurlijke zielen die op zoek zijn naar een handige en duurzame manier om zich door de stad te verplaatsen. 

Kom tot de juiste keuze!

Merk:
Max snelheid:
Step met zadel:
Mag op de openbare weg:

Aovo-Pro Elektrische step

AOVOPRO Esmax

Denver SEL10370F

Denver SEL10510 E-step

Denver SEL65230F opvouwbare elektrische step

Denver SEL80140FB

Denver SEL80150FB elektrische step volwassenen

Denver SEL85360

Denver SEL85360FB Elektrische step

Dualtron mini

Dualtron Thunder 2

Dualtron Ulta 2

Dualtron Victor

Dualtron X2

Inokim Light 2

IZINQ PRO250

IZINQ X8

JIVR Scooter

JIVR Scooter Plus

Kaabo Mantis 10 Pro Plus

Kaabo Wolf Warrior X Pro plus

Kick&Move elektrische step

Kugoo Kirini M4 Pro

Kugoo S1 Pro

Ninebot Kickscooter E2 E Plus

Ninebot Kickscooter F2 Plus E

Ninebot Kickscooter F25I

Ninebot Kickscooter F65I

Ninebot Kickscooter GT1E – Elektrische step Segway

Ninebot Kickscooter Max G2E

Ninebot Kickscooter P100SE

Ninebot Kickscooter P65E

NIU KQi3 Pro

NIU KQi3 Sport

Oxboard Pro 2

Razor E100 Power Core

Razor E300s

Razor E300s met zadel

Razor E90

Razor Power Core E100S met zadel

Segway Ninebot Air T15E

Segway Ninebot E25E

Segway Ninebot E45E

Segway Ninebot ES2

Segway Ninebot ES4

Segway Ninebot ES4

Segway Ninebot F40

Segway Ninebot Max G30

Segway Ninebot Zing A6

Segway Ninebot Zing C8

Techno Lite Elektrische step voor volwassenen

Techno PRO premium

Trendiamo City II

Trendiamo Country

Trendiamo Country Plus

Trendiamo Move

Trendiamo Off-Road

Trendiamo Performance II

Trendiamo Performance II

Urbmob E-step

Veeley V5 wit

Veeley V5 zwart

Volans 500W

Volans Limited Edition elektrische step

Volans Limited Edition elektrische step

Volans Premium 500 watt

Vsett 10+

Vsett 11+

Vsett 9+

Windgoo B3

Windgoo B3 PRO V2

Xiaomi 1S

Xiaomi Essential

Xiaomi M365

Xiaomi M365 PRO

Xiaomi Mi 4 Lite

Xiaomi Mi 4 Pro

Xiaomi Mi M365 elektrische step volwassenen

Xiaomi Mi M365 PRO E-step

Xiaomi Pro 2

Xiaomi Scooter 3

Xiaomi Scooter 4 Pro

Zero 8 Pro

Een elektrische Step kopen? 

Hier moet je op letten

Bij het kopen van een elektrische step moet je met verschillende zaken rekening houden. Twijfel je nog welke e-step je wilt kopen? Op deze pagina leggen wij je uit waar je op moet letten. Zo kan jij straks optimaal genieten van je elektrische step, een e-step die geschikt is voor jou!

Elektrische Step kopen

Bij het kopen van een elektrische step moet je op een aantal belangrijke zaken letten. Koop je een verkeerde e-step? Dan heb je minder plezier van je aankoop. Een goede voorbereiding voor de koop van je e-step is daarom van belang. Let bij het kopen van een e-step op welk type step je wilt. Daarnaast zijn er nog een aantal praktische zaken waarmee je rekening moet houden. 

Welke type e-step kopen?

Er zijn verschillende soorten elektrische steppen te koop. De belangrijkste vraag die je jezelf moet stellen bij de koop is of je met de elektrische step de openbare weg op wilt of niet. Nog niet iedere e-step mag in Nederland op de openbare weg. Lees hier meer over welke e-step op de openbare weg mag

Koop je een e-step die legaal op de openbare weg mag? Het voordeel is dat je zorgeloos kunt rondrijden. Het nadeel van het kopen van deze legale e-steps is dat ze vele malen duurder zijn. Niet zo gek, want deze steps voldoen aan veel meer richtlijnen en vallen hiermee onder de wet bijzondere bromfietsen. Wil je een voordelige e-step kopen? Dan mag je hier vaak nog niet mee op de openbare weg.
De e-step wordt veel gebruikt voor woon-werkverkeer in en rondom steden. Elektrische steppen zijn dan ook ideaal om te combineren met het openbaar vervoer. Koop jij een e-step voor dit doeleinde? Dan is het wel zo prettig dat je jouw e-step eenvoudig kan opvouwen. Bij de meeste e-steps is dit mogelijk.

Overweeg jij een elektrische step te kopen voor langere afstanden? Dan is een e-step met zadel de beste koop. Het zadel maakt je rit ook voor lange afstanden comfortabel. Bekijk hier het overzicht steps met zadel.

Beste elektrische steps 2020: 

5 dingen waar je op moet letten bij het kopen van een e-step:

Hoe lang de accuduur / actieradius van de step is, is natuurlijk van groot belang bij je aankoop. Er zijn steps te koop waarmee je maximaal 25 km kan rijden op een accu, maar er zijn ook al e-steps op de markt waarmee de accu het 45 km voluit. Overweeg je een elektrische step te kopen? Let dan goed op de accu, zodat je een step koopt die past bij jouw gebruik.
Hoe hard wil je gaan met jouw elektrische step? Je kan steps kopen die maximaal 25 km per uur gaan, maar er zijn ook steps te koop waarmee je zelfs 30 km per uur haalt. Een belangrijke punt waar je op moet letten bij de koop van een elektrische step.
Met welk doel wil jij een e-step kopen? Vind je het belangrijk om de elektrische step makkelijk mee te nemen? Let bij het kopen van de step dan ook op het gewicht van de step.

Koop je een e-step met luchtbanden of met massieve banden? Massieve banden zijn goedkoper, maar hiermee ook gevoeliger voor hobbels op de weg. De meeste e-steps die te koop zijn, hebben luchtbanden, net zoals bij scooters en fietsen. Bij de koop van een e-step adviseren we luchtbanden. Het bekende nadeel van luchtbanden is natuurlijk dat deze lek kunnen gaan. Deze kun je overigens bij een e-step gewoon vervangen. 

Let bij de aankoop van je step ook op het maximale gewicht. Koop je een e-step voor volwassen dan zit je waarschijnlijk goed. Koop je een goedkopere step dan is het gewicht zeker een punt waar je moet letten. 

Welk merk step kopen?

De twee populairste merken die elektrische steppen verkopen zijn Xiaomi en Segway by Ninebot. De steps van Segway by Ninebot zijn wat duurder, maar de accuduur is ook wat beter. 
Koop je liever een wat goedkopere step? Dan zijn de steps van Xiaomi perfect voor volwassenen. Niet voor niets is de M365 de meest verkochte e-step. Deze e-steps mogen overigens niet op de openbare weg in Nederland. De elektrische steps van Denver zijn nog weer wat goedkoper, maar deze zijn niet altijd geschikt voor volwassenen. Let hierbij goed op hoeveel gewicht erop de step mag. 
Koop je liever een e-step die wel in Nederland op de openbare weg mag? Koop dan een step van het merk Trendiamo of Veelay.

Kopen: in de winkel of online?

Je elektrische step kun je zowel online als in de winkel kopen. In Nederland kan je nog niet in erg veel winkels een elektrische step kopen. Online vind je al wel een groot aanbod van de e-steps waar je gemakkelijk kan vergelijken. Wij hebben de populairste e-steps voor je op een rij gezet, hopelijk maakt dat de keuze wat makkelijker!
Het nadeel van online een e-step kopen is dat je geen proefrit kan maken. Bij enkele winkels is dit wel mogelijk, maar ook dat is niet overal het geval.